Actualités: wat er speelt

za 22 augustus 2020

Categorieën:

Opnieuw sombere corona-cijfers
In de afgelopen 24 uur 4.586 nieuwe corona-besmettingsgevallen, in het etmaal daarvoor 4.771. Het aantal ‘foyers’ (clusters, besmettingshaarden) liep met 41 tot 283 op. In totaal zijn in Frankrijk nu 234.400 mensen besmet geraakt. Ook het dodental steeg, met 23 tot 30.503. In de ziekenhuizen liggen 4.745 patiënten van wie 379 aan de beademing.

Zaterdag: Tour-start in Nice
Ondanks alles ‘Le Grand Départ’ van de 107 editie van ‘La Grande Boucle’ in Nice. De Tour verblijft van 27 tot 31 augustus in Nice, met 3 keer start en 2 keer finish in ‘la capitale azuréenne’. De gemeente betaalt € 3,5 miljoen aan de organisatie en rekent op € 40 à 50 miljoen aan inkomsten. Het wielercircus (renners, ploegleiders, pers en de reclame-karavaan) omvat zo’n 3.000 mensen. Er wordt geen uitzondering gemaakt op de regel van maximaal 5.000 mensen bij evenementen. Tegen die achtergrond is bepaald dat er maar 500 toeschouwers bij de start en finish mogen zijn. Iedereen gemaskerd. Er mogen geen selfies worden gemaakt en niet om handtekeningen gevraagd. Er zullen geen Ronde-Missen zijn. De Tour-organisatie vraagt het publiek langs het hele parcours tot Parijs een masker te dragen. Mochten zich binnen een ploeg 2 besmettingsgevallen voordoen, dan wordt dat team uit de wedstrijd genomen. Op elke rustdag worden de renners 2 keer getest, een mobiel laboratorium maakt deel uit van de karavaan. Zaterdag 29 augustus een vrij vlakke rit van 156 km rond Nice, zondag een bergetappe van 186 km in ongeveer Les Alpes-du-Sud (finish) in Nice, en maandag 198 km naar Sisteron in de Alpes-de-Haute-Provence.

WK pétanque gaat door
Het wereldkampioenschap pétanque (jeu-de-boules, sinds 1959 in Marseille) van 30 augustus tot 2 september gaat gewoon door. Verspreid over vele ‘boulodrômes’ en steeds maximaal 5.000 gemaskerde toeschouwers. Waarschijnlijk zullen ook de deelnemers tot een ‘masque’ verplicht worden.

Reservisten opgeroepen
De regering heeft 1.200 reservisten van de gendarmerie opgeroepen om de controle op naleving van de corona-maatregelen te intensiveren. Met het oog op de Champions League-finale Paris-Saint-Germain tegen Bayern München zijn er morgen 3.000 extra politiemensen in Parijs.

Drie dagen mistral
De hitte houdt aan en volgens Météo France krijgen we ‘en Provence’ 3 dagen mistral. Met extra groot risico op bos- en natuurbranden. Talloze bossen en bergketens zijn tot verboden gebied verklaard. De pompiers in het departement Bouches-du-Rhône hebben bij voorbaat om 300 man versterking uit andere departementen gevraagd.

Bijna iedereen naar huis
Zoals aangekondigd door verkeersinformatiedienst Bison Futé is het vandaag bijzonder druk op de Franse wegen. En dan vooral in de richting zuid-noord; naar huis terugkerende vakantiegangers. Rond het middaguur al 646 km file, tussen Orange en Lyon op de Autoroute du Soleil liep de vertraging tot 3 uur op.

4 gedachten over “Actualités: wat er speelt”

  1. Bedankt voor de actualites! Maar zijn deze cijfers voor de Provence of voor heel Frankrijk? Hier, in Agay, merk ik er weinig van, maar ben dan ook heel voorzichtig waar ik naartoe ga!
    Verder mijn complimenten voor uw website, geniet er iedere keer heel erg van.

    1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

      Dit zijn de cijfers voor heel Frankrijk. Elke woensdag geven we een gedetailleerde update met cijfers voor Frankrijk en speciaal voor de regio PACA. Blijf maar lekker voorzichtig! En dank voor het compliment.

  2. Vooral voorzichtig blijven, en de missen kunnen we missen. Blijf GEZOND ! ‘t Virus is gevaarlijker dan je in de gaten hebt ! Blijf alert !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven