Actualités: wat er speelt

ma 24 augustus 2020

Categorieën:

Natuur-en bosbranden in de Bouches-du-Rhône
Bij Vitrolles zijn 30 hectares afgebrand, het verkeer op de A7 moest worden stil gelegd. In de hameaux L’Étang, Ghislaine en Regino werden woningen door het vuur bedreigd. Ongeveer 250 bewoners moesten geëvacueerd worden.
Volgens het onderzoek naar de oorzaak zou een peuk uit het raam van een auto de oorzaak zijn.
Ter hoogte van Istres zijn 700 pompiers en 6 blusvliegtuigen bezig een brand te bedwingen in een gebied van 300 hectares.

Saint-Tropez: Sénéquier weer open
Her beroemde ‘rode’ café-restaurant Le Sénéquier in Saint-Tropez (Le Var) is weer heropend. Het zou 2 weken dicht blijven nadat er corona was vastgesteld bij personeelsleden. Inmiddels is iedereen getest en hebben de autoriteiten groen licht gegeven.

Maatregelen in Marseille
De regering had voor het departement Bouches-du-Rhône al code rood afgekondigd (hoog besmettingsrisico), maar neemt nu waarschijnlijk specifiek voor Marseille extra maatregelen. Mogelijk een soort halve ‘confinement’ (lockdown), bijvoorbeeld alle cafés om 20 uur dicht.
Na de nederlaag van Paris-Saint-Germain (PSG) in de finale van de Champions League was het in Marseille groot feest. Minstens 2.000 fans van Olympique Marseille – veelal ongemaskerd – aan het juichen bij Le Vieux Port. De gemeente heeft hen opgeroepen zich te laten testen. In Parijs resulteerde de nederlaag van PSG in rellen, vernielingen, autobranden en winkelplunderingen, ook op de Champs-Élysées. Er werd traangas ingezet, 150 mensen gearresteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven