Actualités: update corona, reisadvies en meer nieuws

vr 28 augustus 2020

Categorieën:

Update corona
– Nieuw somber dagrecord: in de afgelopen 24 uur 6.111 nieuwe besmettingsgevallen.
– Verplicht mondmasker voor iedereen in Parijs. Maar in tegenstelling tot wat eerder aangekondigd werd: op de fiets of als jogger hoef je geen masker op. Het is maar wat je beleid noemt. Complotdenkers op sociale media zien een verband met de Tour de France die in Parijs eindigt. De renners hoeven geen masker op.
– Nu ook in Toulon (Le Var) maskers op straat verplicht, in Marseille (Bouches-du-Rhône) en Nice (Alpes-Maritimes) was het al verplicht.
– Scholieren vanaf 11 jaar en hun docenten moeten in de klas een masker op. Ook op het schoolterrein. Ouders mogen hun kinderen alleen gemaskerd naar school brengen.
– De regering weigert gratis mondkapjes aan scholieren te verstrekken. Dit leidt tot veel (politiek) gemor. In een aantal departementen is nu besloten toch gratis masker uit te delen aan gezinnen met een gering inkomen.

Negatief reisadvies!
Zojuist bekend: nu ook een negatief reisadvies van BuZa met betrekking tot de departementen Le Var en Le Vaucluse, sinds gisteren door Frankrijk ‘rood’ verklaard.

Eindelijk regen
Météo France voorspelt voor morgen (zaterdag) eindelijk regen in de Provence. Sinds 5 juni heeft het niet meer serieus geregend. Maar zondag zou het alweer droog zijn, wel met iets lagere temperaturen, omstreeks 30 graden.

‘Sarko’ scoort
Het nieuwe boek van ex-president Sarkozy ‘Le Temps des tempêtes’ is een groot succes. Al 3 weken het best verkochte boek in Frankrijk, ruim 215.000 exemplaren gingen over de toonbank. Hij kwam signeren in een boekwinkel in Cannes, meer dan 500 mensen stonden in de rij, sommigen al 2 uur voor zijn komst. Hij werd toegejuicht, er werd gesmeekt om zijn terugkeer in de politiek.
Sarkozy staat nog dit jaar in 2 verschillende rechtszaken als verdachte terecht. Misschien maakt dat in Frankrijk niet veel uit. Jacques Chirac beleefde het hoogtepunt van zijn populariteit nadat hij na zijn aftreden alsnog werd veroordeeld wegens fraude ten tijde van zijn burgemeesterschap van Parijs.

5 gedachten over “Actualités: update corona, reisadvies en meer nieuws”

    1. Ja ik lees het ook net, Wel vreemd dat het reisadvies niet voor alle rood gekleurde departementen zijn ! Misschien toch iets te maken met de Tour??

  1. Helaas net een mail van Bz gekregen. Vanaf morgen code oranje voor Le Var en meer departement. Spullen maar weer opruimen en hopelijk is de situatie volgend jaar juni beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven