Update noodweer Alex (met filmpje)

za 3 oktober 2020

Categorieën:

In het departement Alpes-Maritimes worden nog steeds 8 mensen vermist, al is inmiddels wel een gendarme die door het water was meegesleurd levend terug gevonden. Er zijn tientallen woningen door het woeste water verzwolgen, minimaal 100 huizen zwaar beschadigd. Het meest dramatische: een 80-jarig echtpaar in Roquebillière stond op het dak van hun huis en schreeuwde om hulp, de pompiers konden hen niet bereiken, er was geen helikopter. Onder de ogen van de pompiers werd dat huis door het water meegevoerd, met die bejaarde mensen. Er zijn nu 20 heli’s die boven het rampgebied vliegen, het leger is ook ingezet. Tal van wegen zijn afgezet, wintersportcentra Auron, Valberg en Isola 2000 zijn onbereikbaar. Gevreesd wordt voor aardverschuivingen, overstromingen en modderstromen. De informatie wordt beperkt doordat telefoonverbindingen zijn uitgevallen, nog zo’n 11.600 huishoudens zonder stroom. Ook de drinkwatervoorziening is een probleem. Departement Le Var is relatief gespaard gebleven, de wateroverlast trof vooral het Pays de Fayence. Météo France heeft voor de Alpes-Maritimes en het departement Alpes-de-Haute-Provence nu alarmcode geel afgekondigd.
Eric Ciotti, parlementslid namens de Alpes-Maritimes, schat de schade alvast op honderden miljoenen euro’s.
Voor een indrukwekkend filmpje van de schade: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven