Noodweer: 12 vermisten Alpes-Maritimes (filmpje)

za 3 oktober 2020

Categorieën:

Zoals te vrezen viel: storm Alex heeft verschrikkelijk huisgehouden. In het zwaarst getroffen departement Alpes-Maritimes 12 vermisten, onder wie 2 pompiers en een gendarme. De materiële schade is enorm, vooral in de valleien van de rivieren La Vésubie, La Tinée en La Roya. Bij Saint-Martin-Vésubie is een brug over de rivier ingestort (filmpje: klik hier).
Huizen zijn weggespoeld, wegen onbegaanbaar, de pompiers hebben 236 mensen in veiligheid gebracht. De dorpen Clans en Vénanson zijn onbereikbaar. Er zitten 12.000 huishoudens zonder stroom, er is sprake van regenrecords, met 300 liter per m2. Ook in het oosten van Le Var was het raak. In Mons 340 liter regenwater per m2.
Météo France heeft de alarmcode voor de Alpes-Maritimes teruggeschaald naar oranje, maar de situatie blijft gespannen. Het risico dat rivieren alsnog overstromen, modderstromen die nog meer schade aanrichten, tal van wegen afgesloten. Het treinverkeer komt langzaam op gang, het vliegveld Nice-Côte d’Azur is heropend.
Later meer.
Laatste nieuws: er zijn 2 doden geïndentificeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven