Zompige chocoladetaart met peer

vr 2 oktober 2020

Categorieën: , ,

Door Renée Vonk-Hagtingius

Vigilance rouge vandaag, wegens hoosregens, onweer en overstromingen. Als ik naar buiten kijk zie ik dat nog niet echt allemaal gebeuren, maar wel valt de stroom al voortdurend uit. Niet langdurig, meer van die korte plaagstootjes waardoor je telkens de elektro-klokken opnieuw moet instellen, de dvd-speler, de tv en de schoteldecoder spontaan aanspringen, de livebox en de computers beginnen te knipperen en je je hart vasthoudt voor wat er nog allemaal aan zit te komen.
Dus als ik vanavond m’n favoriete toetje op tafel wil zetten kan ik maar beter nu aan de bak, vóór de stroom wellicht definitief uitvalt en ook de oven ermee ophoudt. Ik deel het receptje ook maar meteen, want geen stroom, geen internet. Tot later!

Ingrediënten:
4 stevige peren
10 cl zoete witte wijn

Voor de chocoladetaart:
4 eieren,
200 gram suiker
50 gram bloem
150 gram cacao
10 cl volle room
60 gram zachte boter

Voor de chocofinish:
100 gram pure chocolade (reep)
10 cl volle room

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren, zet ze rechtop in een diep bord, verwarm de zoete witte wijn en giet die over de peren heen. Wentel ze af en toe om, zodat de wijn er lekker in kan trekken.
Klop de eieren los met de 200 gram suiker, mix er beetje bij beetje de bloem en de cacao doorheen, voeg de 10 cl room en de zachte boter toe en mix alles tot een gladde massa.
Vet 4 vormpjes in – of 1 grote – zet de peren er rechtop in en giet de chocomix er omheen tot de peren zo’n beetje onder staan maar het steeltje er nog bovenuit steekt.
Laat de taart(jes) in het midden van de voorverwarmde oven een half uurtje garen; als je er een prikker in steekt moet die er min of meer droog uitkomen.
Haal alles uit de oven en laat even afkoelen voor je de boel uit de vorm(en) haalt.
Breek intussen de chocolade in brokjes. Verwarm de 10 cl room in een pannetje en laat de chocolade er al roerend in smelten. Laat afkoelen tot lauwwarm en giet het mengsel over de taart(jes).
Lekker als dessert, maar ook om zomaar je vingers bij af te likken, met een lekker glaasje bubbels erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven