Actuaités: update storm Alex

di 6 oktober 2020

Categorieën:

Laatste nieuws: de prefect van het departement Bouches-du-Rhône heeft zojuist besloten dat de bars in Marseille en Aix-en-Provence toch op slot blijven. Kennelijk levert de desbetreffende regelgeving in Parijs een probleem voor Marseille/Aix op.

Het officiële dodencijfer staat nu op 4 in Frankrijk, 2 in Italië.
Er worden in Frankrijk nog 20 mensen vermist.
Heel veel wegen zijn onbegaanbaar.
In het ‘arrière-pays’ van Nice zijn Tende, La Brigue, Saorge en Fontan nog van de buitenwereld afgesloten. Bevoorrading (eten, drinken, diesel voor generatoren) per helikopter. Er vliegen 12 heli’s boven het getroffen gebied. Er zijn 602 hulpverleners actief.
Op Italiaanse stranden net over de Franse grens heeft de zee 8 lichamen het strand op gespoeld. Waarschijnlijk afkomstig van Franse kerkhoven die door Alex vernield zijn.
In Saint-Martin-Vésubie blijkt het oude dorp goed bestand te zijn geweest tegen de storm. De enorme schade betreft voornamelijk ‘nieuwbouw’: villa’s en châlets, het stadion, de nieuwe begraafplaats. Men oordeelt dat er veel te gemakkelijk bouwvergunningen zijn afgegeven voor risico-gebieden.
President Macron komt morgen (woensdag) de schade opnemen.
Uit het Alfa natuurpark nabij Saint-Martin-Vésubie zijn waarschijnlijk 7 wolven ontsnapt nadat het park deels werd verwoest. Een aantal andere wolven zou door het water zijn meegesleurd, eentje is er dood teruggevonden.
Op het strand van Villeneuve-Loubet is een dode koe aangespoeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven