Actualités: laatste nieuws Alex

do 8 oktober 2020

Categorieën:

Het officiële dodencijfer is tot 6 opgelopen. In Carros het stoffelijk overschot gevonden van de pompier die met een collega in hun auto door de rivier La Vésubie werd meegesleurd. Er worden nog steeds 20 mensen vermist, van 8 staat vrijwel vast dat ze zijn omgekomen.
Woede op Facebook: omdat president Macron een kijkje kwam nemen werd het helikopterverkeer van hulpverleners gisteren een hele middag stilgelegd. Dit betekende onder meer urenlange vertraging voor 2.000 huishoudens (niet via de weg bereikbaar) die weer stroom zouden krijgen.
De president verklaarde dat de getroffenen op de regering kunnen rekenen, dat er zo snel mogelijk met het herstel van wegen en bruggen begonnen moet worden en dat hij binnen een jaar terugkomt om te kijken hoe dat gegaan is.
Er zijn (donderdagmiddag) nog steeds 3 dorpen alleen via de lucht van eten, drinken en brandstof te voorzien: La Brigue, Tende en Fontan.
De meeste scholen in het getroffen gebied zijn weer open.
De regio Le Sud/PACA trekt € 55 miljoen uit voor schadeherstel in het departement Alpes-Maritimes.
Een inzamelingsactie van dagblad Nice-Matin heeft tot nu € 50.000 opgeleverd. Het geld gaat naar het Rode Kruis.
De regering heeft voor 55 communes de ‘état catastrophe naturelle’ afgekondigd. Dat heeft allicht gunstige implicaties voor huizenbezitters, ook voor eigenaren een ‘maison secondaire’, een vakantiewoning. Zie verder onder Wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven