Niet alleen namens de planeet bedankt

za 13 februari 2021

Categorieën: , ,

Door Nannie Duiker

Wat speelt er allemaal als je (misschien je 2e huis) in Frankrijk gaat inrichten? Eerst je eigen smaak en ideeën natuurlijk. Maar wat als je ook aan vakantieverhuur denkt? Anno nu kijken ‘vacanciers’ – denk ik – verder dan naar alleen mooi en comfortabel.
In elk geval voor mij geldt dat ik me bij de inrichting van een huis in Frankrijk niet alleen laat leiden door stijl, uitstraling, sfeer en natuurlijk de wensen van de eigenaar. Voor mij is er iets extra’s. In deze tijd wil je als verantwoordelijke wereldburger meer dan alleen een mooi interieur: de inrichting moet ook zo duurzaam mogelijk zijn.
Prima dus dat er op dat gebied in interieurland steeds meer prachtige initiatieven zijn.

Zo maakt één van mijn bankenleveranciers banken met hoge kwaliteit meubelstoffen, gemaakt van gerecyclede PET-flessen!
Een lampenleverancier plant een boom voor elke lamp die verkocht wordt, steunt diverse (lokale) stichtingen en gebruikt alleen gerecyclede, of recyclebare en duurzame materialen voor zijn producten.
Van gerecycled hout van oude huizen in Indonesië maakt weer een andere leverancier, lokaal, mooie strakke kasten en tafels.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Duurzaamheid telt bij huurders
In mijn vak stopt het niet bij de keuze voor een bepaald interieur. Ik wil mensen er graag van overtuigen dat duurzaamheid bij overwegingen van prijs en kwaliteit hoort. Al helemaal als het de bedoeling is het huis ook voor vakantieverhuur aantrekkelijk te maken. Als je je huis ook wilt verhuren, is de optie van laagste prijs en mindere kwaliteit volgens mij geen goed idee. Huurders zijn teleurgesteld (en meer dan dat) als ze te maken krijgen met goedkope en ondertussen versleten stoelen, tafels en bedden.
Ik ontmoet wel huiseigenaren die me vertellen: ‘nou, geen punt, dan zet ik er toch wat nieuws in?’
Maar ik heb in de praktijk geleerd: vervangen doe je altijd te laat.
De huurders zitten ontevreden in je huis en worden op hun beurt niet gestimuleerd om zuinig met de spullen om te gaan, wat leidt van kwaad tot erger. En wat doe je elke keer met die kapotte spullen? Weer naar de ‘déchetterie’? Zou je qua duurzaamheid trouwens ook nog over na kunnen denken.
Kwaliteit betekent niet meteen duur. Kwaliteit en duurzaamheid gaan goed samen. Dat aspect duurzaamheid, zo weet ik inmiddels uit ervaring, is een niet (meer) te onderschatten factor als iemand een huis voor een vakantie in Frankrijk overweegt. Ook het interieur moet verantwoord zijn.
Het is uiteindelijk kiezen: keuzes waar je zelf van profiteert, die gewaardeerd worden door je huurders en waar de planeet je dankbaar voor is.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven