Financiering niet rond na koopcontract?

di 16 februari 2021

Kijk, Zuid-Frankrijk! is er ook voor praktische zaken die met wonen in Frankrijk te maken hebben. Dus als je iets te vragen hebt over wet- en regelgeving, (ver)bouwen en begeleiding, financiële zaken, interieur- of exterieur-inrichting: kom maar op. Stel je vraag hieronder of stuur een mailtje naar info@kijkzuidfrankrijk.com

Vraag: Als je in Frankrijk het koopcontract (compromis de vente) getekend hebt, er is overeenstemming met de verkoper, maar als dan blijkt dat de voorgenomen financiering niet rond is? Bijvoorbeeld de bank heeft om welke reden dan ook ineens bedenkingen.

Antwoord: In dat geval schrijft de wet voor dat je nog 45 dagen de tijd hebt om het geld alsnog te regelen. Lukt dat niet, dan mag de verkoper zich terugtrekken uit de deal.
Maar gerede kans dat die verkoper dat niet wil. Je mag dan als verkoper/koper onderling afspreken dat die termijn van 45 dagen tot 60 of 75 dagen wordt verlengd. Niet ongebruikelijk in Frankrijk, dus wel schriftelijk vastleggen.

4 gedachten over “Financiering niet rond na koopcontract?”

  1. Als een huis in Frankrijk overerft aan kinderen en partner begint dan de termijn van plus value op opnieuw ?
    Hoe wordt dan de uitgangswaarde bepaald?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven