En yes! De toeristen komen weer!

di 18 mei 2021

In het weekeinde van Hemelvaartdag waren aan de Côte d’Azur de hotels, chambres d’hôtes en gites voor 50 à 60 procent bezet. In aanmerking genomen dat de terrassen nog gesloten waren, is dat volgens het Comité regional du tourisme (CRT) een hoopvol begin. In het aanstaande pinksterweekeinde worden al meer toeristen verwacht. Dan is de eerste fase van de versoepeling van de corona-maatregelen ingezet en kan er op de terrassen weer volop gegeten en gedronken worden en hoeven hotelgasten niet langer op hun kamer te eten.
Dat CRT heeft trouwens € 1,4 miljoen uitgetrokken voor een grote promotie-campagne die zich eerst richt op toeristen uit eigen land. Met onder meer affiches in Parijs, Lyon, Bordeaux, Nantes en Straatsburg. Daarna moeten toeristen uit nabije buurlanden (Italië, Zwitserland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Benelux en Scandinavië) warm worden gemaakt voor een méditerrane vakantie en vervolgens zijn de VS, China en het Midden-Oosten aan de beurt. De missie is: zoveel mogelijk mensen ‘terughalen’ van de 3 miljoen die vorig jaar vanwege de pandemie verstek lieten gaan. En van de € 3 miljard die daardoor werd misgelopen.

2 gedachten over “En yes! De toeristen komen weer!”

  1. De Maeseneer Gilbert

    Of dit een zegen zal zijn (worden) zal moeten blijken als de cijfers besmetting spreken.
    Hopelijk voor de alom geliefde Provence valt dit mee al zijn de berichten over de Indiaanse variant niet erg hoopgevend en blijft de Provence ervan gespaard.
    Erger nog zou zijn dat er juist daar een nieuwe variant opduikt onder de talrijke buitenlandse toeristen die uit alle delen van de wereld komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven