Reclame: weg panoramisch zeezicht

za 5 juni 2021

Categorieën:

Het leek zo’n goed idee, om die irritante reclamevliegtuigjes die de méditerrane stranden teisterden met hun herrie en wapperende boodschappen te verbieden. Eindelijk weer rust aan de kust, nou ja, wat dat betreft dan. Maar dat was buiten de waard gerekend. Of in dit geval buiten ondernemer Jean-Pierre Nevoret, directeur van Boatcom. Want sinds kort tuft er op slechts zo’n 300 meter uit de kust, tussen Théoule-sur-Mer en Juan-les-Pins, een catamaran van 12 meter lang en 4 meter breed heen en weer. Met aan boord een enorm beeldscherm van 32 m2. Waarop permanent reclame wordt afgespeeld. Beeld én geluid. Met een slakkengangetje van 3 knopen per uur, dus het duurt wel even voor het gevaarte uit het zicht en gehoor is. Burgemeesters van badplaatsen schreeuwen moord en brand, vinden het schandalig, maar er is niets tegen te doen. Volgens de burgemeester van Cannes David Lisnard (LR) betreft het hier een juridisch vacuüm: niemand had dit ooit bedacht. Tot nu. En nu is het te laat. Ook de ‘préfet maritime’ staat machteloos.
Jean-Pierre Nevoret snapt niet waar iedereen zich zo druk over maakt: “Die boot vist tijdens zijn vaarroute ook meteen dobberend afval uit zee. Dat kunnen we doen door de reclame-inkomsten. Bovendien vaart die boot heen en weer, dus je hebt er maar kort (over)last van. Weet je wat zichtvervuiling is? Al die grote statische reclameborden in de stad.”
Nevoret denkt dan ook al aan uitbreiding van zijn vloot, en van de reclameboodschappen die hij aanbiedt. Zo kunnen straks niet alleen lokale ondernemers hun waren aanprijzen, maar staat er ook al een rapgroep in de startblokken om z’n nieuwste nummer te promoten, en mogen romantische stelletjes elkaar straks op het grote scherm ten huwelijk vragen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. De ergernissen ook.

2 gedachten over “Reclame: weg panoramisch zeezicht”

  1. Marie-Jo Reijngoud

    Heb het gevaarte inderdaad deze week een paar keer voorbij zien komen vanaf een mooi terrasje aan het water in Mandelieu. Was ook best verbaasd dat zo’n lelijk groot reclamebord in zo’n prachtige omgeving het uitzicht verstoord. Beetje jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven