Agenda: rosé in Saint-tropez en de Tour op de Mont Ventoux

ma 28 juni 2021

Categorieën: , , , ,

2 juli: Rosé Day in Saint-Tropez
Vierde editie, tussen 19.30 uur en minuit, in de Citadelle. Maar er gelden beperkingen: maximaal 1.000 bezoekers die moeten reserveren via terresdevins.com Voor € 25 krijg je een glas, je kunt – onder muzikale begeleiding – proeven bij 33 wijnboeren. Dit jaar voor het eerst niet alleen uit de Provence, maar ook uit de Languedoc en de Champagne. Je moet ook reserveren voor het diner van ‘les Toques Blanches’.
Als je in Saint-Trop’ bent: het standbeeld van Brigitte Bardot op de Place Banqui is nu in bladgoud gehuld.

7 juli: Tour de France: 2 keer de Mont Ventoux
Tip voor wielerliefhebbers: de Tour de France doet deze dag twee keer de Mont Ventoux. In de loop van de middag, na drieën. De etappe start in Sorgues, waar ze het hele stad stadje in Tour-sfeer hebben omgetoverd. Expositie, foto-affiches etc. De beklimming van de Reus begint eerst in Sault, via Bedoin nog een keer en dan de finish in Malaucène. Het is niet de alles bepalende ‘koninginnenrit’, die is pas op 14 juli in de Pyreneën.
Als je in de buurt bent: lunch bij La Table de Sorgues, Rue du 19-Mars 1962.
In Bedoin: Lily et Paul, Ave. Barral-les-Beaux, in Malaucène: Chez Laurette, Ave. de Verdun.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven