Tweede huis? Le Var het populairst

za 7 augustus 2021

Categorieën: , ,

Dagblad Le Figaro publiceerde in zijn weekbijlage een top-10 van steden waar je het best een tweede huis kunt kopen. Bij de samenstelling ervan werd een ingewikkelde reeks criteria gehanteerd. Zo werd ‘de markt’ in aanmerking genomen (zo’n ‘maison secondaire’ als belegging), de mate van beschikbare zorgverlening en natuurlijk ook de kwaliteit van de omgeving, het culturele en gastronomische aanbod, vrijetijdsbesteding, etc.
Het departement Le Var scoort met 4 plaatsen in de nationale top-10 bijzonder goed. Geen echte verrassing dat Saint-Tropez de lijst aanvoert, maar na Megève op 2, is het brons voor Ramatuelle en op 4 staat Grimaud. De 7e plaats is voor Gassin.
Eigenlijk staat heel Zuid-Frankrijk bovenaan in dit overzicht. In de top-10 dus Megève (Haute-Savoie) en verder alleen Deauville (Normandië) op 10. Maar op 5 vind je Saint-Jean-Cap-Ferrat (Alpes-Martimes) en ‘namens’ hetzelfde departement Théoule-sur-Mer op 9.
Gordes (Vaucluse) verovert de 6e plaats en Eygalières (8) vertegenwoordigt het departement Bouches-du-Rhône.

2 gedachten over “Tweede huis? Le Var het populairst”

 1. Hey ,

  Deze lijst zo zie je is uiterst met het financiële en mondaine verbonden !
  De echte pareltjes zitten in het mooie achterland ( arrière – pays ) en op meestal beboste en agrarische of verlaten streken voor wie rust en eenvoud primeert !!!

  Mvg ,

  Nicolas

  1. U zegt het, ik woon al jaren “a la campagne” La Garde Freinet, (4 km van Grimaud) zo ver hoef je niet het achterland in te gaan….
   Kom eens hierheen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven