Je huis in Frankrijk? Maak je geen zorgen

za 28 augustus 2021

Door Eric van Rooij

Het zal menigeen verbazen dat ik in deze periode van de pandemie amper een probleem heb gehad met door Frankrijk toeren. Dat is een aspect van mijn werk en ik realiseer me elke dag onderweg hoe bevoorrecht ik dan eigenlijk ben. Comfortabele auto en met enige regelmaat even stoppen om links en rechts genietend om me heen te kijken. Toegegeven, ook de gastronomie gaat niet helemaal aan me voorbij.
Er zijn veel mensen met een tweede (vakantie-) huis in dit mooie land. Best een goed idee om daarvoor te kiezen, volgens mij. Maar toen kwam dat vermaledijde virus toeslaan en golden er ineens reisbeperkingen.
En dan staat je tweede huis daar maar. ‘Te verinteresten’, heet dat, geloof ik.
Ik sprak in de voorbije anderhalf jaar nogal veel mensen die zich grote zorgen maakten over hun huis in Frankrijk als ze er zelf niet naartoe konden. Bijna iedereen heeft er wel een soort toezichthouder, de buren bijvoorbeeld. Maar die letten niet speciaal op eventuele nieuwe mankementen veroorzaakt door hitte, regen, de mistral om maar wat te noemen, en allicht was er een soort plan om dat huis een beetje op te knappen, te verbeteren. Maar ja, dat virus.
Ik heb die ongeruste mensen vol overtuiging kunnen garanderen dat ze zelfs op verre afstand van hun huis over alles de baas zijn als het om zoiets als renovatie draait. Meer weten? Ga naar Excellence France en klik rechtsbovenin op ‘blog’.

Ik kriskras door Frankrijk, controlerend of het allemaal conform de afspraken gaat, supervisie, en steeds lekker op weg in het mooiste land van de wereld.

 

Eric van Rooij is directeur van www.excellencefrance.nl, voor onderhoud en renovatie van uw huis of appartement. Nederlandse topkwaliteit, heldere afspraken en maximale service in uw eigen taal.

1 gedachte over “Je huis in Frankrijk? Maak je geen zorgen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven