Nazomer-vakantietip: fietsen in La Drôme: 4 bergen, 4 parochies

za 11 september 2021

De hitte is voorbij, overweeg een dagje fietsen in het Massif de Vercors, een van de aantrekkelijkste gebieden van Frankrijk, in de Pré-Alpes, tussen de departementen La Drôme en L’Isère. Dat hoeft helemaal geen uitputtingsslag te wezen. Kies bijvoorbeeld voor Le Tour des Quatre Montagnes. Die aanduiding suggereert klimwerk, maar dat valt best mee. Je begint in Méaudre op 988 meter en hoger dan 1.123 meter kom je niet. De route voert eigenlijk langs en door vier dorpen die vroeger alleen als parochies te boek stonden: Méaudre, Autrans, Lans-en-Vercors en Villard-de-Lans. Het kan een beetje rustig aan en bij tal van fonteinen kun je je bidon vullen. In Geymonds staat een picknicktafel klaar. In Lans-en-Vercros beweren ze dat het de ’s zomerse schuilplaats van Père Noël is, maar de kans is nul dat hij voor je wiel oversteekt. Voor onderweg misschien een AOC-kaasje Le Bleu du Vercors, van koeienmelk. De terugweg voert langs de verfrissende Gorges du Méaudet.
Lente: 42 km.
Duur: 3 uur.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
Meer info: klik hier.

Voor de lunch:
Auberge Le Sabot de Venus, in Méaudre, +33 (0)4 76 95 20 02.
Auberge des Allières, langs de fietsroute, in Lans-en-Vercros, +33 (0)4 76 94 32 32.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven