Frankrijk wint weer eens

di 28 september 2021

Door Raoul Duchemin

Voor het eerst sinds 2013(!) heeft Frankrijk de ‘Bocuse d’Or’ weer eens gewonnen, een soort gastronomisch wereldkampioenschap voor landen. Ideetje uit 1987 van de grote driesterrenchef Paul Bocuse (1926-2018). Om de twee jaar wordt het toernooi georganiseerd tijdens de ‘Salon International de la Restauration’ in Lyon.
Gedurende twee dagen moesten equipes uit 21 landen binnen het kader van het eigentijdse thema van dit jaar ’Take away’ zo lekker mogelijke gerechten componeren. Het Franse team werd aangevoerd door Davy Tissot van restaurant Saissons in Lyon. Denemarken werd dit jaar tweede, het brons was voor Noorwegen.
President Macron was erbij toen Frankrijk tot winnaar van de ‘Bocuse d’Or’ werd uitgeroepen. In aanmerking genomen dat de Franse gastronomie als ‘werelderfgoed’ erkend is, werd dat ook wel weer een tijdje tijd. De president was dan ook vol lof over de sublieme prestatie van de tricolore-ploeg.
Tijdens zijn visite aan die Salon kreeg hij overigens een ei naar zijn hoofd geslingerd. De verdachte is een 19-jarige student die voorlopig in een psychiatrisch hospitaal is opgenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven