Agenda: Foire de Brignoles, antiek in La Sorgue

za 2 oktober 2021

Categorieën: ,

Van 9 oktober tot 17 oktober: Foire de Brignoles
De 100e editie van de voornaamste landbouwbeurs van Zuid-Frankrijk, in Brignoles (Provence Verte, Le Var). Vorig jaar afgelast (corona), er komen altijd vele tienduizenden mensen een kijkje nemen. Er valt van alles te beleven, er zijn wijn- en kaasconcoursen, etc. Er zijn foodtrucks, een goed restaurant in de stad is La Craie des Mets, 90 Rue de la République, +33(0)4 94 69 04 64.
Meer info: https://foiredebrignoles.fr

Van 29 oktober tot 1 november: antiek, brocante en kunst in Isle-sur-la Sorgue
De 111e editie van een van de grootste antiek- en brocantemarkten van Europa, onder de titel Antiques Art &You. Normaal gesproken op 15 augustus, vanwege het virus uitgesteld naar het weekeinde van Toussaints. In het unieke Isle-sur-la-Sorgue (Vaucluse, ‘het Venetië van de Provence’, wordt er soms gezegd) zijn talloze antiquairs gevestigd, maar er komen altijd exposanten uit heel Europa voor de ‘foire’. Veel zal afhangen van het weer, maar reken bij voorbaat op grote drukte.
Meer info: https://foire-isle-sur-sorgue.fr

Er zijn veel goede restaurants. Onder meer: Islo, Rue Molière (+33)(0)4 90 20 1821); Le Vivier (1 Michelinster), 800 Cours Fernande-Peyre (+33)(0)4 90 38 52 80, www.levivier-restaurant.com ; La Balade des auveurs, 3 Quai Jean Jaurès, (+33)(0)4 90 95 27 85, https://balade-des-saveurs.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven