Actualités: zaterdag 6 november 2021

za 6 november 2021

Categorieën:

Corona: geen goed nieuws

Sinds ons jongste cijferoverzicht van afgelopen woensdag 28.550 nieuwe besmettingsgevallen. De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) steeg in drie dagen op nationaal niveau van 60,6 naar 61,8 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 2,2% naar 2,4%. Er overleden sedert woensdag 112 mensen aan het virus. Het dodental staat nu op 117.875. In de ziekenhuizen verblijven 6.735 corona-patiënten, een plus van 55 ten opzichte van woensdag.

Van de Franse bevolking is nu 76,6% gevaccineerd en 74,8% twee keer. Ruim 3 miljoen Fransen hebben al een 3e dosis toegediend gekregen.

In een aantal toeristische gebieden ligt de ‘taux d’ incidence’ boven de kritische norm van 50. In Parijs staat het cijfer op 85,9, in Marseille op 100,7, in Nice op 65,0. In de departementen Var (54,5), Vaucluse (58,6), Drôme (51,1) en Hérault (51,6) wordt het streefcijfer van 50 opnieuw overtroffen.

  • President Macron houdt dinsdagavond om 20 uur weer een tv-toespraak.
  • In 61 departementen opnieuw een maskerplicht voor leerlingen van basisscholen.
  • Tegen de zin van de Senaat in is toch besloten dat de regering de bestaande regelgeving met betrekking tot de ‘pass sanitaire’ tot 31 juli mag handhaven. Mocht dat nodig zijn, afhankelijk van de ontwikkelingen.
  • Wintersport: geen ‘pass sanitaire’ verplicht, tenzij de besmettingscijfers in de ski-stations (verder) oplopen.

De oudste gevangene: geen vrijlating

De rechtbank in Bastia (Corsica) heeft het zoveelste verzoek om voorwaardelijke van Tommy Recco (87) afgewezen. Hij is de oudste gevangene van Frankrijk, in 1983 tot levenslang veroordeeld voor twee drievoudige moorden in Le Var, die hij altijd ontkend heeft. In 1962 was hij voor een andere moord al tot levenslang veroordeeld, maar in 1977 kwam hij voorwaardelijk vrij. Ondanks de hoge leeftijd van Recco sluit de rechtbank op Corsica recidive niet uit en laat hem dus niet vrij.

Brigitte Bardot veroordeeld

Dierenactiviste Brigitte Bardot (85) is door de rechtbank in Saint-Denis veroordeeld tot een boete van € 20.000 wegens racistische belediging van de bevolking van La Réunion. Dat is een eiland in de Indische Oceaan, maar toch gewoon een Frans departement. In 2019 schreef Mme Bardot dat de autochtonen op het eiland ‘wilden’ zijn, met geen enkel respect voor dieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven