Vakantietip: 14 juli feest op Alpe d’Huez

za 6 november 2021

Categorieën: , ,

De 109e editie van de Tour de France begint volgend jaar vreemd genoeg in Denemarken, maar voor een ongetwijfeld (mede)beslissende rit moet je op 14 juli, de Franse nationale feestdag, op de Alpe d’ Huez zijn. Vanwege eerdere Oranje-zeges in het verleden uitgegroeid tot een soort ‘Nederlandse’ berg als de Tour-karavaan voorbij komt. Het ziet ernaar uit dat uitgerekend op 14 juli een beslissende etappe op het programma staat. Die de Fransen juist op die dag dus zelf willen winnen. De start is in Briançon in de Hautes-Alpes, het enige diep zuidoostelijke departement dat de Tour in 2021 aan doet. Maar het is een extreem zware bergrit. Voor Alpe d’ Huez krijgen de renners eerst de Galibier en de Col de la Croix de Fer voor hun wielen.

Dit is exact het parcours uit 1986 toen Greg Lemond en Bernard Hinault tot ieders verbijstering hand in hand over de finish reden. De meeste Tour-liefhebbers op zo’n dag op Alpe d’Huez komen per camper of kamperen. Maar er zijn daar ook best wel een paar aardige restaurants. Zoals Au Chamois d’Or, 169 Rue Fontbelle, L’ Espérance, 425 Route de Signal en L’Améthyste, 80 Rue du 93e-R.A.M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven