18 november: Beaujolais nouveau

za 13 november 2021

Categorieën: ,

Zoals elk jaar op de derde donderdag in november de (ook internationale) lancering van de Beaujolais nouveau. In elk geval in het pré-coronatijdperk steevast een feestje in talloze cafés in heel Frankrijk. Vorig jaar werden er 18 miljoen flessen ultra-jonge Beaujolais weggezet, 21,5% van de totale productie van dit wijngebied. Van die 18 miljoen flessen gingen er 5 miljoen naar Japan waar men kennelijk een uitgesproken voorkeur voor deze wijn heeft en nog specifieker voor de rosé-variant ervan die je in Frankrijk amper tegenkomt.

1 gedachte over “18 november: Beaujolais nouveau”

  1. De Beaujolais nouveau is dit jaar helaas niet in de supermark te koop. Dit kreeg ik te horen bij de Plus supermarkt:

    Bedankt voor uw bericht aan onze consumentenservice.
    Helaas moet ik u melden dat wij dit jaar geen Beaujolais Primeur verkopen. De prijs kwaliteit verhouding was niet mee goed. Vroeger was dit echt een evenement, maar tegenwoordig helaas niet meer. Wellicht dat het in de toekomst weer terug komt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven