18 november: Beaujolais nouveau

za 13 november 2021

Categorieën: ,

Zoals elk jaar op de derde donderdag in november de (ook internationale) lancering van de Beaujolais nouveau. In elk geval in het pré-coronatijdperk steevast een feestje in talloze cafés in heel Frankrijk. Vorig jaar werden er 18 miljoen flessen ultra-jonge Beaujolais weggezet, 21,5% van de totale productie van dit wijngebied. Van die 18 miljoen flessen gingen er 5 miljoen naar Japan waar men kennelijk een uitgesproken voorkeur voor deze wijn heeft en nog specifieker voor de rosé-variant ervan die je in Frankrijk amper tegenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar top