Corona: de week in cijfers

wo 30 maart 2022

Categorieën:

Helaas weinig reden voor optimisme. Gemiddeld worden er nu 130.000 nieuwe besmettingsgevallen gevallen per dag geconstateerd, maar in het voorbij etmaal ging het om 217.480 nieuwe patiënten. Verder steeg de ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) deze week van 928,11 naar 1.329,40 en het besmettingspercentage (positief getesten) liep van 27,1% op naar 30,6%. In de ziekenhuizen liggen 21.300 corona-patiënten, 558 meer dan een week geleden. Onder hen 1.538 die er ernstig aan toe zijn, 66 minder dan 7 dagen terug. Er overleden deze week 767 mensen aan het virus. Het dodental staat op 141.985. Van de bevolking is 80,9% gevaccineerd, 79,5% twee keer en 58,5% drie keer.

Vliegveld Nice: Terminal 1 weer open

Vanwege corona was Terminal 1 van aéroport Nice-Côte d’Azur zo’n twee jaar buiten gebruik. Nu weer geopend. Onder meer Transavia en Brussels Airlines zijn op Terminal 1 aangewezen, dus ook wie reizigers komt afhalen. KLM blijft verbonden aan Terminal 2.

De taxe foncière: gemiddeld plus 3,4%

De ‘taxe foncière’, onroerend goed-belasting voor huiseigenaren, stijgt dit jaar met gemiddeld 3,4%. Gemeenten kunnen eigenaren van een tweede huis extra belasten. De tarieven gelden per 1 januari. Dus wie bijvoorbeeld in de zomer een huis koopt, betaalt toch over het hele jaar.

Onlusten op Corsica

De uitvaart van de Corsicaanse nationalist Yvan Colonna (zie eerdere berichten) in Cargèse werd op het Île de Beauté door duizenden eilandbewoners bijgewoond. In Furiani, iets van 150 km verderop, zouden op dat moment leden van de CRS (Compagnie Républicaine de Sécurité) –lees: mobiele eenheid – de Marseillaise, het Franse volkslied, hebben aangehoven. Dat bericht bereikte Ajaccio en Bastia waar onlusten uitbraken. Er raakten CRS39-ers gewond, traangas, brandstichtingen, dat soort dingen. Begin april beginnen de gesprekken met de regering over een vorm van autonomie voor het eiland.

Goedkoper tanken

De regering heeft besloten de korting op auto-brandstofprijzen van 15 centimes per liter naar 18 centimes te verhogen. Per 1 april.

Cap 3000: beste winkelcentrum ter wereld

De ‘Award’-jury van de jaarlijkse internationale makelaars- en projectontwikkelaarsbeurs Mipim in Cannes heeft het winkelcentrum Cap 3000 in Saint-Laurent-du-Var (Alpes-Maritimes) tot ’s werelds beste uitgeroepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven