Vraag & Antwoord: hypotheek

ma 16 mei 2022

Door DE FRANKRIJK ADVOCAAT – Sietze Jan Dijkstra

Hypotheek: lezersvraag van Cecile Liebeth
De BV van mijn zwager (in Nederland) wilde ons geld lenen voor de aankoop van een huis in Frankrijk. De notaris weigerde echter een hypotheekakte op te maken waarin de BV als hypotheekvertrekker wordt genoemd. In Nederland is dit wel mogelijk. Klopt dit, of is hier sprake van een misverstand?
 
Antwoord van de FRANKRIJK ADVOCAAT:
Het is inderdaad vreemd dat uw Franse notaris niet wenst mee te werken aan het verstrekken van een zekerheidsrecht ten gunste van de BV van uw zwager. Het hypotheekrecht is een zekerheidsrecht dat een geldnemer verstrekt aan de geldgever als zekerheid voor het geleende geld.
Ons kantoor van de Frankrijk Advocaat in Den Haag verzorgt zeer regelmatig hypotheekrechten voor bedrijven of particulieren die geld uitlenen aan particulieren voor de aankoop van een huis in Frankrijk. Desgewenst kunnen wij dat ook voor u verzorgen (info@frankrijkadvocaat.nl).
Wellicht dat de terughoudendheid van uw Franse notaris gelegen is in het feit dat het wél bij wet verboden is om een hypotheekrecht te laten verlenen door een professional aan een ander, dan een erkende bank.

1 gedachte over “Vraag & Antwoord: hypotheek”

  1. Ik heb hetzelfde, een hypotheek, uitgegeven aan mij door mijn Pensioen BV. Gewoon door de Franse, Nederlands prekende notaris, Van Seggelen en Bonnemans in Grenoble geregeld. Is hier wel officieel geregistreerd net als in Nederland bij het BKR.
    Succes er mee, Nell Bosman-Leendertz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven