Recept van de week: Lamskoteletjes met tapenade

za 25 juni 2022

Door Raoul Duchemin

Ik eet geen vlees, maar ik doe niet moeilijk als gasten een ander idee huldigen. En lamsvlees vond ik vroeger best lekker. En tapenade is natuurlijk typisch méditerriaans. Ik zal ontkennen dat er destijds aan moest wennen, maar inmiddels ben ik fan. Een toastje tapenade bij het apéro, kom maar door!

Voor de lamskoteletjes

  • 8 lamskoteletjes
  • tijm en rozemarijn (liefst vers, gedroogd mag ook)

Voor de tapenade

  • 2 tenen knoflook (uit de knijper)
  • 200 gram zwarte olijven (ontpit)
  • 100 gram ansjovisfilets (op zout)
  • 50 gram kappertjes
  • circa ¼ liter olijfolie
  • citroensap
  • versgemalen peper

Bereiding

Tapenade: spoel de ansjovisfilets goed af onder de kraan om ze te ontzouten. Doe de olijven, de kappertjes, de knoflook  en de ansjovis in de keukenmachine en maal alles fijn, of stamp alles tot pulp in een vijzel. Voeg af en toe wat olijfolie toe, tot een mooie gladde saus ontstaat. Voeg citroensap en peper naar smaak toe.

Koteletjes: bestrijk de koteletjes met olijfolie en bestrooi ze met tijm en rozemarijn. Grilleer ze in enkele minuten aan twee kanten op de grill of in de grillpan. Verdeel over de borden en leg op elke kotelet een toefje tapenade.

Overgebleven tapenade kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard.

Lekker met groene asperges en tagliatelle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven