Corona: ongunstige cijfers

wo 29 juni 2022

Categorieën:

Alle indicatoren duiden erop dat het virus aan zijn vierde ronde bezig is. In het voorbije etmaal 147.248 nieuwe besmettingsgevallen, in hetzelfde etmaal een week eerder 95.217. De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) liep deze week van 471,61 op naar 731,72 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 22,8% naar 27,0%. In de ziekenhuizen liggen nu 15.401 corona-patiënten, 1.265 meer dan een week eerder. Ernstig ziek: 898, een plus van 57.

Er overleden deze week 286 mensen aan het virus. Het dodental staat op 149.411. De minister van Volksgezondheid vraagt iedereen weer een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer. Nog geen verplichting.

Fête des terrasses

Op 1 juli in de regio Le Sud/PACA het al bijna traditionele Fête des Terrasses. Voor het eerst gevierd op 1 juli 2020, nadat de terrassen weer open mochten na de ‘lockdown’. Dat werd een succes, dus nu het begin van een traditie. Café’s die meedoen, hebben iets speciaals in de aanbieding en worden gesponsord door het regio-bestuur.

BB en Romy Schneider in Saint-Trop

In augustus in Saint-Tropez op de Place des Lices een expositie gewijd aan de vedettes van de seventies, BB en Romy Schneider die kennelijk bevriend waren.

2 gedachten over “Corona: ongunstige cijfers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven