Corona: weinig bemoedigend

wo 6 juli 2022

Categorieën:

Het virus zet zijn offensief voort. In het voorbij etmaal 206.554 nieuwe besmettingsgevallen, in hetzelfde etmaal een geleden 147.248. Ook de andere indicatoren rechtvaardigen allerminst optimisme.

De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) steeg in de afgelopen week van 731,72 naar 1.141,12 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 27,9% naar 31,1%. In de ziekenhuizen liggen 17.641corona-patiënten, 1.635 meer dan een week terug. Ernstig ziek: 1.064, een plus van 166.

Overig: Vakantiechaos

Dit weekeinde beginnen in in delen van Frankrijk de schoolvakanties. Maar er wordt gestaakt. Bij spoorwegmaatschappij SNCF en op de Parijse vliegvelden Charles de Gaulle  en Orly.

Nieuwe regering

Het nieuwe kabinet onder leiding van Elisabeth Born telt geen verrassingen. Alle ‘kopstukken’ uit de vorige ploeg zijn gehandhaafd, geen ministers van het linkse La Nupes en het Rassemblement van Marine Le Pen.

Overzee wordt binnenland

Het ministerie voor Overzeese Gebiedsdelen (Outre Mer) valt vooraan onder het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Beetje in de buurt

Volgens een enquête vieren veel Fransen hun zomervakantie relatief dicht bij huis. Heeft vooral te maken met de inflatie van zo’n 6%, onder het Europees gemiddelde.

Brandstofprijzen licht gedaald

De brandstofprijzen in Frankrijk zijn de laatste dagen een heel klein beetje gedaald. Maar voor alle soorten autobrandstof liggen ze nog altijd ruim boven de 2,10 € per liter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven