Corona: enige reden voor optimisme

wo 20 juli 2022

Categorieën:

Heel voorzichtig gezegd lijkt het erop dat de jongste golf van het virus over zijn hoogtepunt heen is. Weliswaar in het afgelopen etmaal 134.888 nieuwe besmettingsgevallen, maar in hetzelfde etmaal een week geleden ging het nog om 182.449 mensen.

Ook andere voorname indicatoren rechtvaardigen iets van opluchting. Zo daalde de ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) deze week van 1.346 naar 984 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 33,4% naar 33,3%.

Daar staat tegenover dat er nu meer corona-patiënten in de hospitalen verblijven dan een week terug: 20.896, een plus van 1,736. Ernstig ziek: 1.323, een plus van 165.

Er overleden deze week 674 slachtoffers. Het dodental staat op 150.979.

OVERIG

De natuurbrand in La Gironde

Bij de enorme natuurbranden in het departement de la Gironde is volgens voorlopige schattingen 19.000 ha. afgefikt. Ruim 2.000 pompiers (ook uit andere departementen) bestreden de vlammenzee dag en nacht. Circa 37.500 mensen zagen zich gedwongen hun huis of camping te verlaten.

Het departement is met een jaaromzet van zo’n €1,5 miljard in hoge mate afhankelijk van het toerisme. Maar inmiddels regent het afzeggingen. De sector hoopt op staatssteun. President Macron komt vanmiddag langs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven