Vakantietip: muziek in de wijngaarden

za 23 juli 2022

Categorieën: , ,

Tussen de wijnranken

Ook in augustus organiseren tal van châteaux en domaines onder de titel ‘Les Soirées Musicales dans les Vignes de Provence’ weer hun al bijna traditionele muzikale avonden tussen de wijnranken. Veelal klassiek, soms ook jazz. Voor een overzicht van deelnemende wijnbedrijven en data: lesmusicalesdanslesvignes.blogspot.com

29 juli-13 augustus: Festival Musique van Menton

De 73e editie van het internationaal vermaarde klassieke muziek-festival van Menton. Geldt als het voornaamste van Europa, tal van concerten, ook in de buitenlucht. festival-musique-menton.fr

T/m 6 augustus: Chorégies d’Orange

Fameus opera-festival in het Théâtre Antique van Orange (Vaucluse), dat een unieke akoestiek biedt. Kijk op choregies.fr

Muziek en kunst in de Abdij van Le Thoronet

In Le Thoronet (Var) staat de oudste van de drie cisterciënzer abdijen. Wordt nog altijd door monniken bewoond, maar is ook een soort cultuurtempel. Exposities en regelmatig concerten. Kijk op le-thoronet.fr

Meer dan muziek in het Château de Lourmarin

Zeker in augustus valt er van alles te beleven in het Château de Lourmarin (Vaucluse), een van die mooiste dorpjes van Frankrijk. Het kasteel is het eerste Renaissance-château in de Provence en bestaat uit twee delen, uit de 15e en 16e eeuw. Voor het publiek toegankelijk. Maar er worden – naast exposities – met name in augustus veel concerten en andere feestelijkheden georganiseerd. chateau-de-lourmarin.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven