Presse: Bos- en natuurbranden

wo 17 augustus 2022

Categorieën:

De bos- en natuurbranden in tal van departementen zijn vooralsnog onder controle, het heeft hier en daar flink geregend. Zelfs zodanig dat er voor plaatselijke overstromingen gevreesd wordt.

Sinds het begin van de zomer zijn er tot nu toe 26 vermoedelijke pyromanen aangehouden.

De regering heeft aangekondigd dat er schadevergoeding komt huishoudens, bedrijven en openbare instellingen.

 

Koopkracht-maatregelen

De regering heeft voor gas en elektra een maximumprijs bepaald. Er was/is sprake van extra belasting op superwinsten van onder meer olie- en gasbedrijven. Olieconcern Total schrok ervan en besloot bij wijze van gebaar de prijs aan de pomp met 20 centimes per liter te verlagen. Althans van september tot november.

 

De pompiers die niet mochten helpen

Uit zo ongeveer heel Europa (tot Roemenië aan toe) kreeg Frankrijk personele en materiële hulp bij de bestrijding van de bos- en natuurbranden. Terwijl vele honderden (vrijwillige) pompiers thuis moesten blijven en niet ingezet mochten worden. Waarom? Ze waren niet tegen corona gevaccineerd en toen ze de prik(ken) tijdens de epidemie weigerden, werden ze buitenspel gezet. Er is nu sprake van grote verontwaardiging.

 

Corona en apenpokken

Corona lijkt onder controle. Net ‘slechts’ 6.311 nieuwe besmettingsgevallen in het voorbije etmaal. In hetzelfde etmaal een week geleden nog 38.230. Ook alle andere indicatoren duiden op een gunstige ontwikkeling.

Volgens Santé Publique zijn er tot vorige week ongeveer 3.500 gevallen van ‘variole du signe’ (apenpokken) vastgesteld, waarvan 49% in de regio Île de France (lees Parijs).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven