De 5 mooiste wandelingen langs de Méditerrannée

ma 5 september 2022

Categorieën: , , ,

Door Denise Baudet

Wandelen is in de mode en vast niet alleen om gezondheidsredenen. Confrontatie met de natuur, een ontsnapping aan het rumoer van de stad, peinzen, mediteren, ik noem maar wat. Het behoeft geen betoog dat er in Frankrijk subliem gewandeld kan worden, van lange tochten door een massief of een paar uur over een voormalige spoorlijn. Er zijn duizenden routes uitgezet. Ik denk dat juist september de ideale periode voor een wandeling is. Normaal gesproken niet overdreven warm (al weet je dat tegenwoordig maar nooit) en nog niet herfstkil. Omdat ik er nogal in de buurt woon, loop ik – vooral op zondag – graag een tijdje langs de Varois kust van de Méditerranée. Keus genoeg en ik heb hieronder mijn 5 favoriete wandelroutes langs de immer boeiende zee op een rijtje gezet. Het zijn maar tips …

Ramatuelle: le chemin des douaniers

Dwars door de natuur en je komt langs de mooiste kreken. Vertrek vanaf de parking L’Escalet of de Ave. Cartaya. Vanaf dat parkeerterrein duurt je wandeling ongeveer 2,15 uur, vanaf de avenue 1,30 uur.

Six-Fours-les-Plages: balade panoramique

Begint bij de Chapelle de Notre-Dame en finisht op de top van Cap Sicié. Schitterende route, langs kreken, zandstranden, ongewone uitzichten. Maar wees gewaarschuwd: je bent heen en terug iets van 6 à 7 uur onderweg, serieus wandelschoeisel onmisbaar!

Le Pradet: Vanaf het Plage du Pin Galle naar de haven des Oursinières

Rotsen, bossen, stranden, bloemen, zicht op de haven van Toulon en het schiereiland Saint-Mandrier. Reken op 4 uur, heen en terug.

Hyères: balade de rêve

Begint op het schiereiland Giens en je loopt onder meer langs de haven van La Madrague. Fantastische natuur, stil. Zoutmijnen, flamingo’s. Ongeveer 3 uur onderweg.

La Seyne-sur-Mer: rondje schiereiland

Start in de haven van Saint-Elme, Sablettes. Bos, uniek zeezicht, stranden. Een retourtje vergt iets van 4 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven