Brandstofschaarste: de crisis lijkt voorbij

za 22 oktober 2022

Categorieën:

Bij een aantal raffinaderijen wordt de staking doorgezet, maar op nationaal niveau zou nu nog 1:5 tankstations nee moeten verkopen. Vooral in het noordwesten van het land en Parijs en omgeving.

De regering verzekert dat iedereen rustig op vakantie kan gaan voor het lange weekeinde van Toussaint, Allerleiligen. Er is benzine, diesel, de treinen rijden.

Vanwege de brandstofcrisis noteerden hotels tot 60% annuleringen voor de herfstvakantie.

In de meeste departementen is de maatregel van maximaal 30 liter brandstof per auto ingetrokken.

Corona: geen optimisme

Het virus lijkt niet onder controle. In het voorbij etmaal 49.089 nieuwe besmettingsgevallen vastgesteld. De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) is opgelopen naar 558,3 en het besmettingspercentage (positief getesten) naar 26,9%. In de ziekenhuizen verblijven 20.110 corona-patiënten. Het sterftecijfer bedraagt nu 156.337.

In medische kring wordt gepleit voor herinvoering van het verplichte mondkapje, om te beginnen in het openbaar vervoer.

Luchtvervuiling

De Raad van State heeft Frankrijk veroordeeld tot een boete van € 20 miljoen wegens onvoldoende inspanning om de lucht te zuiveren. Een recordboete. In 2021 had de Raad al vastgesteld dat de overheid te weinig deed.

Olijvenoogst valt zwaar tegen

Droogte en watergebrek, de olijfboeren in met name het departement Var stellen nu bij de pluk een scharminkelige oogst vast. De Var is met nabijgelegen departementen de voornaamste producent van Franse olijfolie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven