Winterse vakantietip: skiën met uitzicht op zee

vr 28 oktober 2022

Door Rémi de Ridder

Wie weet ben je nu aan het peinzen over een wintersportvakantie. Volgens de regering is de kans op brandstofschaarste klein. Dus wat dat betreft zijn de vooruitzichten gunstig. Maar door de inflatie is alles wel een stuk duurder in de wintersportgebieden. En als je inderdaad plannen maakt: ik wijs altijd graag even op Gréolières-les-Neiges in het departement Alpes-Maritimes waar ik pré-corona graag kwam. Het is niet het grootste skigebied van de Zuid-Franse Alpes du Sud, maar wel één van de allermooiste. En dan vooral vanwege de spectaculaire vergezichten die reiken tot aan Italië en de Méditerranée. En die in al haar glorie te zien is vanaf de bovenste pistes in Gréolières-les-Neiges, dat van alle wintersportoorden het dichtst bij de kust ligt. Op slechts 27 km van Grasse en 38 km van Cannes. Logisch dus dat het zeer geliefd is, want wie wil zo’n combi nou niet: eerst een paar uur sneeuwvertier en dan een lekkere lunch op het strand? Of althans aan de kust. Ook ’s winters zijn er prima adresjes voor een overtuigende maaltijd ter hoogte van de zeereep.
 
Overigens valt er ook in het dorp heel goed te eten.
Aanbevolen: Le Relais, 1 Rue de Ribers en La Vieille Auberge, 7 Place Pierre Merie

www.skiinfo.fr/alpes-du-sud/greolieres-audibergue/bulletin-neige

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven