Erover lezen is er een beetje zijn

ma 31 oktober 2022

Door Renée Vonk-Hagtingius

‘Modern times’, ik wil vooral van alles niet en ik ben schuw en verlegen als ze zeggen dat ik hier reclame moet maken voor mijn boekjes over Zuid-Frankrijk. Toen ik er even niet was, werd ik ‘waargenomen’ door medewerkers die vinden dat ik niet zo moeilijk moet doen. Andere tijden, Madame!

Ik liet me overhalen toen ik van de week een paar mailtjes van volgers kreeg die me zo ongeveer vertelden: ik kom graag naar Zuid-Frankrijk, maar ‘en hiver’ toch meestal maar niet en nu, met die inflatie en sociale onrust in Frankrijk, nog meer aarzeling.

Ik schreef terug dat het allemaal wel meevalt en dat de winters ‘en Provence’ meestal best goed te doen zijn. En ik dacht (geen gewoonte, wil ik best toegeven): als je nu de oversteek naar het zuiden niet zo ziet zitten, lees dan mijn boekjes over het leven in het mooiste deel van heel Europa en waar je straks weer je gedroomde vakantie viert. Erover lezen is er een beetje zijn, zal ik maar zeggen.

Heel misschien geldt dat ook wel voor mijn boekjes over ‘mijn’ Zuid-Frankrijk.

Zo, genoeg schaamtevol reclamegetik. Rechts op dit blog staat meer over de boekjes. En morgen tik ik weer een gewoon stukje.

2 gedachten over “Erover lezen is er een beetje zijn”

  1. Carla de Rijk Alders

    Inderdaad, erover lezen is er een beetje zijn. Mijn man en ik zijn nog maar kort terug van 5 weken Frankrijk. We genieten van de sfeer, het eten, de wijn en de manier van leven. Daarom ook genoten van de 3 boeken over Uw leven daar maar ook van de manier waarop U schrijft. Met dank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven