‘Corrida’ niet verboden

vr 18 november 2022

Categorieën:

De regering heft nee gezegd tegen het voorstel om stierenvechten (corrida) totaal te verbieden. Vooral in Zuid-Frankrijk bestond veel verzet tegen het voorstel. Plaatselijk rekent men het stierenvechten tot het cultureel erfgoed. In een klein aantal steden heeft men corrida’s wel verboden, of de regels in die zin aangepast dat de dieren niet gedood mogen worden. Maar een nationaal verbod is dus door Parijs geblokkeerd.

Geldontwaarding loopt op

Volgens het Insee, bureau voor de statistiek, is de inflatie in oktober naar 9% opgelopen. Dat impliceert een stijging van bijna 2%. De werkloosheid staat nu op 7,9%.

15.000 mensen willen wel, maar mogen niet

In Frankrijk staan 15.000 verplegers, gendarmes en pompiers langs de kant. Ze zijn geschorst omdat ze geweigerd hebben zich te laten vaccineren. In alle 3 de branches is sprake van een groot personeelstekort. Vierduizend verplegen willen graag aan de slag, maar mogen dat niet. Ten tijde van de zware natuurbranden van de voorbije zomer mochten de geschorste pompiers niet ingezet worden. Liever assistentie uit het buitenland.

Wiskunde verplicht

De regering heeft besloten dat wiskunde met ingang van het volgende schooljaar weer een verplicht vak op de lycées is.

Hevige regen op Île de Porquerolles

In de nacht van maandag op dinsdag werd het bij toeristen zeer populaire eilandje Île de Porquerolles voor de kunst van Hyères (Var) door zware regen getroffen. Er viel in één etmaal evenveel water als normaal in een maand. Ook Corsica kreeg de volle laag, in mindere mate de zuidoostkust.

Al migranten uitgezet

Van de 234 migranten die door het reddingsschip Ocean Viking in Toulon (Var) aan land werden gezet, zijn er inmiddels 44 Frankrijk uitgezet, teruggestuurd naar hun land van herkomst. Ze maakten geen kans op asiel.

Corona: stabiel

Ongeveer dezelfde cijfers als vorige week: 37.117 nieuwe besmettingsgevallen in het afgelopen etmaal, in de ziekenhuizen 17.936 corona-patiënten, van wie er 962 ernstig aan toe zijn. Dit zijn iets lagere cijfers dan 7 dagen terug.

De taux d’ incidence (aantal besmettingen per 100.000 ) is met 277,3 vrijwel stabiel, evenals het besmettingspercentage (positief getesten) met 23,2%. In Frankrijk zijn 158.136 mensen aan het virus bezweken.

2 gedachten over “‘Corrida’ niet verboden”

  1. Beste Renee, herken verdriet en machteloosheid bij de laatste gang van voor jou Porta, of van ieder ander dieren liefhebber, zo herkenbaar,….., sterkte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven