Vraag & Antwoord: onroerend goed

di 22 november 2022

Sietze Jan Dijkstra, De Frankrijk-advocaat – advocaat en notarieel jurist
Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag, Tel: + 31 (0)70 240 08 75
dijkstra@frankrijkadvocaat.nl – www.frankrijkadvocaat.nl

Vraag: Kunt u me zeggen of het mogelijk is om een stuk grond te kopen in Dordogne en een stacaravan anno 2022 op te plaatsen om er permanent te wonen? Is dit toegestaan? Vriendelijke groeten, Vicky

Antwoord van de Frankrijk Advocaat: U kunt vanzelfsprekend een perceel grond kopen in de Dordogne en kunt aldaar met een caravan verblijven.

De vraag die u stelt of dit ook met een stacaravan mogelijk is, is een iets ingewikkelder vraag. Zo dient bekend te zijn of de stacaravan een blijvend karakter zal hebben en zal worden aangesloten aan de openbare nutsvoorzieningen. Oftewel: of de stacaravan een onroerend karakter zal krijgen. In dat geval zult u bij de gemeente daarvoor de benodigde vergunningen moeten aanvragen, waarbij tevens de vraag zal rijzen of het perceel grond dat u op het oog hebt, een en ander überhaupt toestaat. Mocht het om een perceel gaan dat zich in een zone naturelle bevindt, is over het algemeen niet veel mogelijk, maar zoals gesteld kunt u er dan (over het algemeen) wel met een normale caravan bivakkeren.

Mocht u nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben, kunt u hierover altijd contact met mij opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven