Vraag en antwoord: koopcontract

ma 5 december 2022

Sietze Jan Dijkstra is advocaat en notarieel jurist.
Contact: Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag, +31 (0)70 240 08 75, frankrijkadvocaat.nl

Door De Frankrijk Advocaat

Vraag: We hebben augustus 2021 een huis gekocht in Frankrijk en tot nu toe het definitieve koopcontract nog steeds niet ontvangen. Ze zeiden toen dat het wel een jaar kon duren, wat ik al niet zo goed begreep. Ik heb ze een mail gestuurd en kreeg als reactie dat ze het zouden doorsturen naar de betreffende persoon. Dat is nu twee weken geleden. Ik ga in december weer naar de Haut-Marne en zal wel persoonlijk naar het kantoor gaan. Begrijpt iemand wat de reden is van deze bureaucratie?

Hartelijke groet, Henriette Vogelaar, Hilversum/Haute Marne

Antwoord van de Frankrijk Advocaat: De reden dat u nog geen officieel afschrift van de gepasseerde akte hebt ontvangen (uw eigendomsbewijs) heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat de verwerking van de gepasseerde akte (vooral) bij de belastingdienst een grote vertraging heeft opgelopen. Zodoende kan het enige tijd duren voordat de notaris die de acte de vente heeft gepasseerd de stukken retour heeft ontvangen van de Franse administratie.

Met vriendelijke groet, de Frankrijk Advocaat

Sietze Jan Dijkstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven