Vanaf 24 februari 2023: Neerlands trots in Les Baux-de-Provence

do 29 december 2022

Categorieën: ,

Het unieke internationaal vermaarde multi-media spektakel in Les Carrières des Lumières in Les Baux-de-Provence (Bouches-du-Rhône) is volgend jaar aan Nederlandse topkunstenaars gewijd. Naast het ‘verhaal’ onder de titel ‘Van Vermeer tot Van Gogh’ uitgebreide aandacht voor Piet Mondriaan (1872-1944), wereldberoemd om zijn abstracte geometrische kunst. Vestigde zich in Parijs en noemde zich sindsdien Mondrian.

carrieres-lumieres.com

28 januari-28 mei: David Hockney in Aix-en-Provence

Heel bijzondere expositie van het werk van de Britse kunstenaar David Hockney (1937). Een van de grondleggers van de pop-art. Zijn Portret van een kunstenaar uit 1972 werd in 2018 voor 90 miljoen dollar verkocht. Deze tentoonstelling van 110 uitgeleende werken uit de Tate Gallery (schilderijen, gravures, fotocollages, tekeningen en digitale creaties) was eerst te zien in Brussel, Wenen, Luzern en nu dus Aix-en-Provence.

Musée Granet, museegranet-aixprovence.fr

1 gedachte over “Vanaf 24 februari 2023: Neerlands trots in Les Baux-de-Provence”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven