Vakantietip: fietsen in het spoor van Cézanne

wo 8 februari 2023

Door Patrick de Graaf

’t Is nog vroeg in het seizoen, maar er wordt gelukkig alweer gekoerst, de Vlaamse klassiekers komen eraan. En het is hier in het zuiden al best geschikt weer. Dus ik dacht: laat ik even wijzen op een mooi traject, in het spoor van Cézanne. En als u nog niet in de buurt bent, is het alvast een vakantietip voor straks, hopend dat het dan niet al te warm is.

De sublieme fietsroute ‘Tour de la Montagne Sainte-Victoire’, de bergketen in het departement Bouches-du-Rhône, die Paul Cézanne (1839-1906) wereldberoemd heeft gemaakt. Of andersom. Nu een ‘massif classé’, 18 km lang en zo’n 6.000 hectares. Als je start bij het Office du Tourisme in Aix-en-Provence ben je een dag onderweg, ook al is het traject maar 66 km. Je komt verscholen Provençaalse dorpjes tegen en wijngaarden die (nog) geen grote reputatie genieten. De route impliceert klimmen, tot boven de 1.000 meter. Je fietst over de RD17 naar Le Tholonet en daarna naar Puylobier, je passeert het boeiende Maison de la Sainte-Victoire, de commune de Saint-Antonin-sur-Bayon. Na een formidabele belevenis kom je tenslotte weer in Aix over de finish.

Meer info: klik hier.

Lunchen in Le Tholonet

Le Saint-Estève, 2250 Route Cézanne, D17, +33 (0)4 42 27 10 14, 1 Michelinster.
La Table du Boucher, 1652 Ave. Paul-Julien, +33 (0)4 42 27 08 23.
Ancora Pizza, 467 Ave. Paul-Julien, +33 (0)4 88 29 11 60.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven