Ander vakantietipje: met de camper?

do 23 februari 2023

Door Patrick de Graaf

Nee, een camper-vakantie is aan mij niet besteed, maar ik kan me de attractie ervan wel enigszins voorstellen. Misschien zijn vrijheid en avontuur wel iets van trefwoorden. Maar als mede-weggebruiker kom ik zo’n camper liever niet tegen. Vaak een relatief gevaarte en dat dan op de meestal smalle Provençaalse kronkelweggetjes … Ik twijfel ook weleens aan de behendigheid, de stuurmanskunst van de chauffeur.

Dat rondreizen met een camper allicht toch wel iets heeft, of zou kunnen hebben, werd me duidelijk toen ik dezer dagen het aardige boekje ‘Met een slakkengang’ van Erik Couwenhoven vanwege die titel ter hand nam. Ik heb meestal ook geen haast. Couwenhoven ‘camperde’ door Frankrijk en Nederland en doet verslag van belevenissen en ontmoetingen met mensen die een verhaal te vertellen hebben. ’t Is in zekere zin een pleidooi voor een vakantie met (of in?) zo’n camper.

Ik heb er dus allerminst verstand van, maar het lijkt me niet dat je zo’n wagen zomaar waar dan ook kunt neerzetten. Daarom kan het misschien geen kwaad hier even te attenderen op een gidsje van Nicolette Knobbe dat ‘100 gratis camperplaatsen in Frankrijk’ heet. Gratis, zoveel is zeker, spreekt niet alleen camper-toeristen aan en mogelijk kun je aan de hand van dit boekje een soort route van gratis naar gratis uitzetten. Het biedt ook informatie over de omgeving van die verblijf- en overnachtingsplekken.

Erik Couwenhoven: Met een slakkengang, € 20,50
Nicolette Knobbe: 100 gratis camperplaatsen in Frankrijk, € 19,95

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven