Vakantietip: vintage in de Provence

do 23 februari 2023

Door Ellen van Linschoten

Misschien ook wel een aardige vakantietip voor wie deze lente naar het zuiden trekt. Want wat is er in die periode van het jaar mooier dan de Provence op een echt heel speciale manier te ontdekken? De Vaucluse beleven in een echte klassieker is dan allicht een idee. Een Lelijke Eend, een Mehari, een Kever cabrio, een Volkswagenbusje, of zelfs een exclusieve sportwagen. En je hoeft zo’n onvergetelijke voiture niet eens zelf te bezitten, je kunt er gewoon eentje huren. Zelfs met een chauffeur of gids erbij, een picknickmand, of je stopt onderweg bij een vooraf gereserveerd restaurant, je maakt een tussenstop voor een excursie, een proeverij, een bezichtiging. Kortom, een echte ontdekkingstocht langs de mooiste plekjes van de Provence.
Meer weten? Klik hier.

Waar moet je zijn?

Deuche Forever biedt tochten met en zonder gids aan, maar zo’n lokale gids is wel handig als je alles wilt ontdekken van tradities, bergdorpjes, wijngaarden, lavendelvelden en schitterende vergezichten.
Vertrek vanaf de garage tussen L’Isle-sur-la-Sorgue ent Cavaillon of binnen de omtrek van 5 km van L’Isle-sur-la-Sorgue. Voor meer info: klik hier

2CV en Provence richt zich vooral op de Luberon en de Monts de Vaucluse. Na de nodige instructies vertrek je vanuit à Saumane-de-Vaucluse met een roadbook en een persoonlijke routebeschrijving. De Eendjes zijn ook te huur voor bruiloften en andere feestelijkheden. Meer info: klik hier.

 

Yes Provence laat je alles zien in de omgeving van L’Isle-sur-la-Sorgue, maar dan wel in een auto die is voorzien van telefoon met routebeschrijving waarop p de high lights alvast staan aangegeven zodat je geen pittoresk dorpje of adembenemend vergezicht mist. Je kunt kiezen uit een 2CV, Méhari, Méhari électrique, Coccinelle (Kever), Combi en Camper Van (Volkswagenbusje). Een chauffeur kan bijgeleverd worden. Meer info: klik hier.

S7 Provence in Roboin heeft maar één autotype in de aanbieding, maar wat voor eentje: een serieuze Caterham Super Seven. Om zo de verscholen bergdorpjes te ontdekken en de Mont Ventoux te beklimmen is een ervaring om nooit te vergeten! Er zijn vijf themaroutes uitgezet, je krijgt een roadbook mee, je kunt een picknickmand bestellen en je eventueel zelfs thuis laten ophalen. De Caterham is ook te huur voor feesten een bedrijfsuitjes. Meer info: klik hier.

1 gedachte over “Vakantietip: vintage in de Provence”

  1. Wat ontzettend leuk, om met zo’n auto rond te toeren in de Provence, laten wij nou ook zo’n auto hebben , een Saab cabrio. Wel zouden wij ook die roadbook willen hebben, hoe komen wij daaraan?

    Met vriendelijke groet,

    Yolande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven