‘After Matisse’ in Nice

di 14 maart 2023

Categorieën: ,

Onder de titel ‘After Matisse’ tot 29 mei een expositie van het werk van de Amerikaanse schilder, beeldhouwer en graficus Tom Wesselmann (1931-2004) in het Musée Matisse in Nice. Naar eigen zeggen was hij sterk geïnspireerd door Henri Matisse (1869-1954) die gezien wordt als de grondlegger van het fauvisme. Wesselmann geldt internationaal als een van de belangrijkste pop-art kunstenaars. Zijn vermaarde serie ‘Great American Nudes’ uit de jaren zestig zou door Matisse beïnvloed zijn. www.musee-matisse-nice.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven