Vraag & Antwoord: restaurant beginnen

vr 28 april 2023

Sietze Jan Dijkstra is advocaat en notarieel jurist.
Contact: Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag, +31 (0)70 240 08 75
frankrijkadvocaat.nl

Door De Frankrijk Advocaat

Vraag: Ik heb in een dorp in Zuid-Frankrijk een huis op het oog waarin ik een restaurantje zou willen beginnen. Wat zijn de eventuele haken en ogen?

Antwoord van de Frankrijk Advocaat: Allereerst moeten uw plannen overeenkomen met de bestemming die op het pand rust. Verder rust er op zakelijke panden vaak een bail commercial, (huurcontract van bedrijfspanden) ten gunste van de gebruiker of huurder. Een dergelijke bail biedt buitengewone bescherming aan de huurder. De beëindiging van een dergelijk contract is een kostbare aangelegenheid. Bovendien doet deze gelegenheid zich slechts één keer in de negen jaar voor. Dit komt doordat de looptijd hiervan wettelijk negen jaar is.
Als u iets wilt veranderen aan het pand is er een goede kans dat u een vergunning nodig heeft. Het is verstandig om deze vergunning voor de koopakte in orde te hebben, zodat u na de aankoop meteen aan de slag kunt gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven