Vraag & Antwoord: Even wachten met een bod

do 11 mei 2023

Eric van Rooij is directeur van Excellence France, de Nederlands-Franse specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van uw huis in Frankrijk. Kijk op excellencefrance.nl

Door Eric van Rooij, Excellence France

Vraag: Wij hebben een huis op het oog in Zuid-Frankrijk en zijn inmiddels al twee keer met de makelaar op de locatie geweest. We willen graag een bod uitbrengen, maar zijn erg onzeker over de kosten en de mogelijkheden van een verbouwing die we willen gaan doen. Hoe kunnen we de zaken nu het beste aanpakken?

Antwoord van Eric van Rooij, Excellence France: Als je een woning op het oog hebt, is het verstandig om – vóórdat je een bod uitbrengt – een aannemer/onderhoudspartij mee te nemen naar de bezichtiging en hem/haar een schatting te laten maken en de mogelijkheden te bespreken. Deze schatting, (estimation) zou ik laten maken door een aannemer die in Frankrijk geregistreerd is en volledig is verzekerd middels een Assurance Décenalle. Bij zo’n aannemer valt verbetering van de woning dan ook veelal in het lage BTW (TVA)-tarief en kunt u bij verkoop later volgens voorwaarde van de Franse belastingdienst de gemaakte kosten verrekenen met de meerwaarde-belasting (voor tweede woningen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven