Agenda: Collection Jean Planque in Aix * Ben in Nice * Supercars in Monaco

ma 15 mei 2023

Categorieën: ,

Pierre Bonnard, La Couleur Au Zénith

Collection Jean Planque in Aix-en-Provence

In de 17e eeuwse Chapelle des Pénitents Blancs die onderdeel uitmaakt van het prachtige Musée Granet in Aix-en-Provence zijn de kunstwerken te bewonderen die de Zwitserse verzamelaar Jean Planque (1910-1988) in de loop van zijn leven bijeen heeft gebracht. En die later aan het museum zijn geschonken. Werk van impressionisten als Cézanne, Monet, Van Gogh en Degas, maar ook van 20e eeuwse schilders als Bonnard, Picasso, Braque, Léger en De Staël. museegranet-aixenprovence.fr

Benjamin Vautier, alias Ben

Ben in het Musée d’Art Naïf in Nice

Tot 6 mei 2024 een expositie onder de titel ‘On est tous fous’ (we zijn allemaal gek) van de in Napels geboren Franse kunstenaar Benjamin Vautier (1935) die onder zijn artiestennaam Ben internationaal furore maakte. Hij behoort tot de Fluxus-stroming en hij gebruikt taal als zijn medium met veelal in zwart-wit handgeschreven werken. Meer weten? Klik hier.

Supercars in Monaco

Van 6 tot 11 juni in het Grimaldi Forum in Monaco de 18e editie van de Salon International des Supercars. Wordt gezien als een van de meest imposante auto-tentoonstellingen ter wereld. topmarquesmonaco.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven