Vakantietip: Een dagje aan zee

do 1 juni 2023

Door Pauline Maarschalk

Een tijdje terug alweer mocht ik hier in het rubriekje ‘Onze favorieten in het achterland’ over mijn warme gevoelens voor Le Lavandou vertellen. Ik zette erbij dat ik een fervente strandganger ben en dat ik maar wat graag en paar uurtjes in het zand, of desnoods op de kiezeltjes, aan zee verlummel.

Er werd me meteen gevraagd of ik toevallig niet een paar van de mooiste of de prettigste stranden wist. Jazeker wel, ik ben niet voor niks aan de Côte d’Azur gaan wonen. We hebben hier heel veel strand, je bent kansloos als je ze allemaal zou willen leren kennen. Maar op een stuk of wat heb ik ondertussen al liggen soezen en die zal ik hieronder even noemen, en dan bedoel ik: aanbevelen.

  • Plage Notre Dame de Porquerolles, op dat prachtige eiland voor de kust. Een paar jaar geleden werd dit strand, ik weet niet meer door wie, uitgeroepen tot het mooiste van heel Europa.
  • Cap Taillat in Ramatuelle, bij Saint-Tropez. Iedereen gaat daar naar het Plage de Pampelonne, maar dat is een vergissing van die mensen.
  • Plage de Buse in Roquebrune-Cap-Martin. Niet makkelijk bereikbaar, maar beslist de moeite waard.
  • Plage de Île d’Or, ten zuidwesten van Saint-Raphaël, je komt er via het Sentier de Littoral.
  • Plage de Bonporteau in Cavalaire-sur-Mer, echt zo’n heerlijk strandje waar de tijd veel te snel voorbij gaat.

1 gedachte over “Vakantietip: Een dagje aan zee”

  1. Cap Taillet is heeel mooi en zo terug naar de natuur; prachtig kustpad wat dan wordt beloond met een duik in zee bij het schiereiland Cap Taillat. Dat kennen we in Nederland niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven