Slow-Tourism vakantietips

do 3 augustus 2023

Door Patrick de Graaf

Van het strand zó de rust in

Heel bijzonder: een wandeling die begint ter hoogte van de Plage de la Garoupe, beter bekend als de Plage Keller. Vernoemd naar het gelijknamige top-strandrestaurant dat geldt als een soort enclave voor de rich & beautiful. Je kunt daar parkeren. Iets ten oosten van de Plage de la Garoupe begint een voetgangersweggetje langs de zee en na zo’n 2,5 km sla je rechtsaf ‘le Chemin des Douaniers’ in die je van de kust leidt. Je komt even in een andere wereld terecht. Na een tijdje linksaf en je bent op de Avenue Mrs. Beaumont. Via de Boulevard Kennedy en de Avenue André Sella kom je weer uit op het Plage de la Garoupe.

Lengte: 5 km
Duur: 2 uur
Moeilijkheidsgraag: zeer gering


Een makkelijke ‘bergetappe’

Een lekker stukje fietsen in de Alpen zonder in ademnood te raken: de route Petit & Grand Buëch. Op iets van 1.000 meter hoogte en onderweg hoef je niet of nauwelijks te klimmen. Dat maakt deze etappe in de bergen uniek. Je komt amper verkeer tegen en mocht het warm zijn, je kunt voor een verfrissing even afstappen in bijvoorbeeld Sigottier, Serres, bij het Plan d’eau de la Germanette, Le Pont de Chabestan. Het traject is top voor wie ook en vooral van het superbe landschap wil genieten, waarom zou je haast maken? Ook geen probleem als je kiest voor een electro-fiets. Je bent in dit deel van de Hautes-Alpes trouwens in een voor toeristen heel boeiende omgeving.

Lengte: 63 km
Duur: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Lunchen in Serres:

L’Estaminet, Place de la Liberté
Vanille Café, 14 Rue Varanfrain,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven