Vakantietip: Wandelen langs de zee

do 3 augustus 2023

Door Patrick de Graaf

Ook een onvergetelijke vakantie: de mooiste wandelingen langs de Méditerranée. Een aantal suggesties:

Ramatuelle

Le Chemin des Douaniers. Dwars door de natuur en je komt langs de mooiste kreken.

Six-Fours

Balade panoramique. Schitterende route, langs kreken, zandstranden, ongewone uitzichten. Maar wees gewaarschuwd: je bent heen en terug iets van 6 a? 7 uur onderweg, serieus wandelschoeisel onmisbaar!

Le Pradet

Vanaf het Plage du Pin Galle naar de haven des Oursinières. Rotsen, bossen, stranden, bloemen, zicht op de haven van Toulon en het schiereiland Saint-Mandrier. Reken op 4 uur.

Hyères

Flamants roses

Balade de Rêve. Begint op het schiereiland Giens en je loopt onder meer langs de haven van La Madrague. Fantastische natuur, stil. Zoutmijnen, flamingo’s. Ongeveer 3 uur.

La Seyne

Rondje schiereiland. Start in de haven van Saint-Elme, Sablettes. Bos, uniek zeezicht, stranden. Een retourtje vergt iets van 4 uur.

Îles de Lérins

Als je toch voor wandelen kiest: Les Îles de Lérins, vlak voor Cannes. Vier eilandjes waarvan Sainte-Marguerite de grootste is. Niet meer dan 170 hectare, één dorpje, een markant fort en verder niets dan natuur. In het dorpje tal van restaurants en winkeltjes, het fort is te bezichtigen en herbergt tevens een marine-museum, er is een schitterend aangelegd park van 1 hectare. Verder uitgestrekte bossen, fraaie baaien. Alles over Les Îles de Lérins op de website van Cannes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven