Agenda: Picasso en Crommelynck * Romy Schneider

vr 4 augustus 2023

Categorieën: ,

Picasso en Crommelynck in Mougins

Tot 31 oktober in het Centre d’Art in Mougins (Alpes-Maritimes) in het kader van het 50e sterfjaar van Pablo Picasso (1881-1973) een expositie gewijd aan de samenwerking tussen de Spaanse kubist en de vermaarde graveur Aldo Crommelynck (1931-2008), zoon van de Franstalige Vlaamse schrijver en acteur Fernand Crommelynck (1881-1973). In de laatste jaren van zijn leven in de mas de Mougins leerde Picasso het vak van graveur van Crommelynck. Ze leerden elkaar kennen doordat Picasso een boek van vader Crommelynck had geïllustreerd. Hun min of meer gezamenlijk oeuvre omvat zo’n 750 gravures die nu te bewonderen zijn. centredartmougins.com


Romy Schneider in Cannes

Tot 27 augustus onder auspiciën van de Cinémathèque Française in het Festivalpaleis in Cannes (Alpes-Maritimes) een expositie gewijd aan het turbulente leven van de Duitse actrice Rosemarie Albach, beter bekend als Romy Schneider (1938-1982). Ruim 40 jaar na haar overlijden geldt ze nog altijd als een rolmodel voor moderne vrouwen en staat ze in het collectieve geheugen gegrift. palaisdesfestivals.com

1 gedachte over “Agenda: Picasso en Crommelynck * Romy Schneider”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven