Vraag & Antwoord: minder toeristen

vr 4 augustus 2023

Vraag: minder toeristen in Zuid-Frankrijk?

Antwoord van de redactie: Klopt, het departement Var trok in juli tot 20% minder vakantiegangers dan vorig jaar in dezelfde maand. Diverse bronnen bevestigen dat ook de verhuur van vakantiewoningen tot nu toe tegenvalt. Hierbij zij aangetekend dat 2022 een topjaar was, na de corona-epidemie wilde zo ongeveer iedereen weer op vakantie. Dat de belangstelling voor Zuid-Frankrijk vooralsnog tegenvalt, wordt in verband gebracht met de economische situatie van veel huishoudens in tal van landen (inflatie!) en de sociale onrust in de voorbije periode die het imago van Frankrijk internationaal schade berokkende. De toeristenindustrie verwacht in augustus en vooral in het naseizoen (na de hitte) dat ‘de markt’ aantrekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven