Najaars-vakantietip: een Vierdaagse langs de zee

do 17 augustus 2023

Voor straks, als het wat minder warm is en je een beetje tijd hebt, overweeg je eigen Vierdaagse langs de Côte Bleue (Bouches-du-Rhône). Over de trein van La Côte Bleue is al vaak geschreven, maar veel minder bekend is dat je dat unieke traject langs de Méditerranée ook te voet kunt afleggen. Een van de mooist denkbare wandelingen. Maar: je praat over 64 kilometer in soms lastig begaanbaar terrein. Daarom kun je ervoor kiezen het ‘Grand sentier de la Côte Bleue’ in drie of vier etappes af te leggen. Qua moeilijkheidsgraad, hoogteverschil en panorama’s een divers parcours van toch al gauw twaalf km per dag. Je komt ‘zwijgende’ dorpjes tegen, je beleeft calanques waar de gemiddelde toerist niet van weet. Ter geruststelling: je kunt onderweg stoppen of juist halverwege beginnen. Bij de treinstations van Niolon, Ensuès, Carry-le-Rouet, Sausset-les-Pins, La Couronne en La Redonne.

Lengte: 64 km, duur: drie à vier dagen, moeilijkheidsgraad: bovengemiddeld.
Meer informatie: klik hier.

Overnachten

Carry-le-Rouet: Villa Arena Hotel, Place Camille Pelletan, +33 (0)4 42 45 20 12

Lunch

Treize 600 Vins, 14 Boulevard Lieutenant Jean Valensi, +33 4 86 64 79 12
G’M Brasserie, 11 Place Jean-Jaurès, +33 4 42 49 32 98
Kuzo, 1 rue Gabriel Galinou, +334 42 77 37 02

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven